Matchreferat.

Säsong:

Omg 17 A-Gislaveds BK F-BK Nordkap (Båstad)

Hemmamatcher för båda lagen idag och först ut var F-laget som fick en viss inverkan på A-lagets match senare på eftermiddagen eftersom det inte oljades om inför den. Vi är ju annars vana (bortskämda) att alltid få spela på nyoljat. Motståndarna Gislaved vann vi ju en jämn match mot borta för drygt en månad sen och vi borde rimligtvis därför kunna betvinga dom även hemma. Men allt bygger som vanligt på att vi håller en vettig nivå. Första serien tog vi två bord var snabbt och vi hade totalen med 30-40 p. Det höll i sig hela vägen in i mål och även om vi närmade oss på ett bord och tappade det bara med 9 p var vi aldrig riktigt nära att plocka en poäng till så vi fick ”nöja” oss med 3-2 (1563-1479). Det var lite oroligt att Gislaved verkade trivas så bra på den linje som för närvarande är bäst i Båstad så helt klart fanns det en chans att det skulle kunna bli en jämn match om vi inte höll uppe nivån. I andra trampar vi dock gasen i botten och redan efter 3 rutor har vi 5-0 och över 100+ i totalen. Vi håller ett stabilt försprång hela vägen utom på ett bord som blir riktigt spännande. Det är Andy/Denkan som t.o.m. ligger under med 6 p inför sista rutan och där allt avgörs av siste man Denkan. När Gislaved strikar i första slaget i sista (och därmed dubblar) måste Denkan göra detsamma (sätta strike alltså) vilket han gör. Andra slaget lämnar Gislaved en vaggande kägla 7 så nu har Denkan chansen att ta bordet med en strike till vilket han sätter klockrent och vi tar därmed bordet med 8 p till 5-0 (1611-1469). 7-3 hade i och för sig också varit en bra ledning men 8-2 är mycket mer knäckande för motståndarna. Gislaved försöker kämpa sig tillbaka i tredje men idag är vi snäppet bättre och halvvägs har vi 4-1 och över 200+ i totalen. Gislaved närmar sig något i slutet men är långt, långt ifrån att få med sig något mer än det enda bord de har så med 4-1 stänger vi matchen (1554-1398). När Gislaved kan slappna av gör de faktist dagens bästa serie i sista men vi håller nivån uppe av avslutar med en 3-2:a till vinst med 15-5 (1619-1497). Vi är nästan exakt på samma totalsiffror som förra veckan (skiljer 9 p) men då var det en lagseger utan toppar, idag har vi två man över 900. Denkan börjar strålande och håller nivån uppe hela vägen och slutar på 919. Magnus börjar faktiskt snäppet bättre än Denkan men har lite lägre siffror i mitten innan han hittar tillbaka i sista och med en dubbel och 8 i sista rutan lyckas pricka 900-strecket precis. Dan gör säsongens bästa hemmamatch med 842 vilket är strålande med tanke på första seriens mediokra 175.


Denkan efter ännu en dagens dubbel

F inledde dagen med att möte Nordkap och tyvärr var det vi som uppträdde som ett bortalag från start. Nordkap får göra 5-0 i första (trots att det var jämnt på många bord långt in i serien) där vi inte ens når upp till 1200. I andra börjar vi klättringen uppåt men Nordap är även i denna serien snäppet bättre så de tar totalen medan vi delar borden så 2-3 och vi ligger under med 2-8. I tredje fortsätter vi höja oss medan Nordkap droppar 100 p. Vi vinner serien klart men tyvärr lyckas Nordkap få med sig ett bord med 17 p så vi får nöja oss med 4-1 i stället för den 5-0:a som vi behövt. Vi avslutar med stil, gör dagens bästa serie med 1417 men Nordkap hittar tillbaks och är hack i häl med 1407. Tyvärr tar de även tre bord (varav ett med 6) så de tar serien med 3-2 och matchen med 12-8. Irriterande att förlora med så lite då vi gör en sådan dålig start på matchen. 4 st över 700 med Manne i topp på 722, Stoffe 719, Bubbas 706 och Bibbi med 703. Mest imponerande av Bibbi som börjar med 146 men sen ökar i varje serie för att avsluta med 392 på de två sista.

Publicerades den 1 mars 2020 av Magnus Öberg

Omg 16 A-Team Lerum BC F1 (Båstad) BK Strike och Team Bjuv BF F-F (Bjuv)

En mycket viktig match för A-laget, Team Lerum, ett topplag från Grupp A så det var nödvändigt att vi nådde samma nivå som förra helgen. Som tur var hittade Lerum inte alls rätt från början och då vi började bra hade vi 5-0 och 200 + i totalen efter 5 rutor. Det var jämnt på ett bord men även där tog vi över drog ifrån på slutet. Trots att vi tappade lite på 2 bord i slutrutorna var det aldrig nära att Lerum skulle få med sig någon poäng (1573-1374). Det är mer regel än undantag att ett lag som gör 5-0 i första tappar i andra och Lerum, som börjat hitta in i slutet av första, gör sin bästa serie i andra. De höjer sig med 120 p men får inte så mycket för det då vi också höjer oss rejält och gör dagens bästa serie (1717-1593). Anförda av Andy-Dennis som själva hade 100+ efter fem rutor höll vi emot hela serien förutom på ett bord så även om Lerum hade mycket strike att jobba på kom de aldrig riktigt nära. 4-1 och 9-1 efter halva matchen ska vi ju inte kunna slarva bort men det är aldrig lätt att göra de sista nödvändiga poängen när det är så nära. I tredje gör vi också dagens sämsta serie men Lerum tar inte riktigt chansen. I femte rutan har Lerum två bord klart och därmed också totalen medan vi är plus på ett och det är helt jämnt på det sista. Vi lyckas hålla emot på ”vårt” bord tack vare att Roffe avslutar med strike från 7:e rutan så nu hänger det på det jämna bordet om vi ska ha avgjort matchen efter tre serier. Det blir Super-Lazlo som måste täcka sin sista ruta efter att ha gjort 5- i 9:e. Lämnar inte helt enkla 2-4-5 men visar inga nerver, täcker den utan problem och vi tar bordet med 6 p och matchen är klar. Sista blir därmed en avslagen historia där vi, trots att vi tar tre bord, förlorar totalen med 5 p så matchen slutar 14-6 (6356-6095). Denkan bäst på 862 och även Andy och Roffe över pari men detta var först och främst en lagseger. Sämste man på 757 vilket är en strålande bedrift av oss.

För några år sedan skrev jag att Andy borde börja värma upp bättre eftersom han då ofta började dåligt. Han har tagit mig på orden då han numera brukar börja lysande. På våra 8 hemmamatcher denna säsong snittar han nästan 230 i första serien. Tyvärr värmer han uppenbarligen upp för mycket då det verkar saknas kondition för de övriga tre serierna. På dessa snittar han 193 (vilket egentligen inte är så illa då han sällan spelar mer än våra matcher).

F-laget hade dubbelmatch i Bjuv och mötte först BK Strike, ett topplag från B-gruppen som vunnit 14 av sina 17 matcher. Strike behövde inte anstränga sig värst mycket då vi gjorde årets sämsta match, 4584, och vi fick bara med oss 2 banpoäng som vi tog med 10 resp 11 p. Uffe var den enda som kom undan med hedern i någorlunda i behåll med 693.

Andra matchen mot Team Bjuv BF F blev desto jämnare. Vi höjer oss ca 100 p i de första två serierna och tar de med 3-2 och 4-1. Andra serien tar vi totalen med 9 p och ett bord med 2 p. Sen tappar vi fart och ramlar ner på samma nivå som i matchen mot Strike men lyckas ändå få med oss 2 p bl.a. genom att Stoffe-Uffe tar sitt bord med 8 p. Vi tappar dock ett med irriterande 3 p. Ledning med 9-6 inför sista där Bjuv rullar in dagens högsta serie med 1349. Vi svarar dock emot bra och det är stenhårt på tre bord. När sista slaget är gjort har vi tappat ett bord med 1 p, ett med 12 p och tagit ett bord, som därmed ger oavgjort i matchen, med 6 p. Niclas anslöt till andra matchen och började lysande, 240. Sen blev det jobbigt i andra men med en helt ok avslutning blev det så bra som 762. Uffe prickade nästan exakt samma resultat som i första matchen men det fattades 2 p till det. Stoffe spelade stabilt och nådde 681.
Publicerades den 23 februari 2020 av Magnus Öberg

Omg 15 A-Getinge F-Lejonet (Båstad)

Dags för seriespel efter två helgers ledighet (eller tävlingar). ”Derby” mot Getinge som vi hade revansch att fodra på efter att ha förlorat med 9-10 i höstas. I Båstad är vi såklart stora favoriter men allt kan hända i ett derby. Vi tog ett rejält tag om första serien och redan efter fem rutor hade vi 4-1 och 100+ i totalen. Detta stod sig hela serien ut så vi fick precis den starten vi hoppats på (1606-1491). I andra serien kom en reaktion och det blev dagens sämsta för båda lagen men bordet med Roffe/Magnus hade ett sådant stort övertag att totalen var klart till oss redan tidigt. Getinge hade ett bord medan det var jämnt på de andra två med ett litet övertag för oss. I slutrutorna är vi dock klart starkare så vi tar båda de jämna borden och gör en ny 4-1:a (1538-1396). Det fanns inget som tydde på att Getinge skulle kunna vända på detta och definitivt inte när vi rullar in 1755 i tredje vilket gav 5-0 och matchen var klar (1755-1466). I sista håller vi spelet uppe helt ok och gör en ny 4-1:a till vinst med 17-3 (1645-1482). Totalsiffran 6544 är säsongsbästa och lovar gott inför resten av vårens hemmamatcher. Magnus hittade en linje som tillät missar både utåt och inåt och när han fick strike på det mesta fanns det inte så många chanser att missa spärrar. Därmed blev det så bra som 960. Roffe med i toppen som vanligt men några mindre bra slag straffades hårt varje gång så han fick nöja sig med 874. Dennis, Andreas och Fredrik var jämna med 819, 817, 815.

F spelade sedan direkt efter A och mötte Lejonet som tidigare på dagen besegrat Full House F2 i Ängelholm. Bibbi visade vägen genom att inleda med 5 x och när de andra hakade på tog vi första serien med 4-1 (1412-1354). Andra serien fortsätter vi spela bra och när vi tar två bord med 11 p och totalen med 9 p gör vi 4-1 en gång till och har ett rejält grepp om matchen (1408-1399). Nu ska vi bara plocka de tre poängen som återstår till vinst men då börjar det komma grus i maskineriet. Vi lyckas dock plocka de två poängen som krävs för minst oavgjort varav det ena med 5 p i tredje serien (1359-1423). Nu behövs bara en poäng i sista men det blir lättare sagt än gjort. Vi gör dagens sämsta serie men som tur är bjuder Lejonet på ett bord (288) och Sam och Uffe har inga problem att straffa det. De övriga tre borden och totalen tar Lejonet så vinsten blir så knapp som 11-9 (5497-5564). Sam gör sin tredje raka match över 700 och blir med 4 jämna serier bästa Halmian med 779. Bubbas ok med 734 och Bibbi gör sin första 700-slagning denna säsong med 712. Uffe retligt 2 p under 700-gränsen.

Alltså två segrar för Halmia denna lördag, mycket roligt att få uppleva.
Publicerades den 16 februari 2020 av Magnus Öberg

Omg 14 Gislaved-A Turbo-A (Hylte) Höganäs BC F2-F BK Spiken-F (Åstorp)

Att få ihop 16 spelare plus reserver när båda lagen har dubbla bortamatcher är inte det lättaste uppdraget en coach har men Sara lyckades till slut. A åkte först till Gislaved där vi gjorde en riktig plattmatch i fjol men trodde att vi skulle ha en hyfsad chans till poäng i år. Underlaget där är inte något vi känner oss så särskilt bekväm på men det gör uppenbarligen inte hemmalaget heller så matchen började jämnt men med ett litet övertag för Gislaved. In mot slutrutorna har Gislaved totalen och vi har ett bord var medan det var jämnt på de andra två. Gislaved tog det ena och var på väg att även ta det andra och göra 4-1 när deras slutman missar i sistatrutan. Därmed kan vi få oavgjort om Mats strikar. Eftersom han fått enkelkäglor kvar flera ggr. på bra träffar väljer han strategiskt att placera bollen till höger om 1:an istället, strikar och vi delar bordet. 1-3 är mycket bättre än 1-4, det insåg vi förra veckan, så vi är klart nöjda med det. Andra serien blir lika jämn som den första med ett litet övertag för hemmalaget. Serien blir mycket långdragen eftersom det blir ett banfel som tar lång tid att laga och som sen återkommer regelbundet resten av matchen vilket fördröjer den ytterligare. Halvvägs har vi två bord var och Gislaved totalen och det sker inga förändringar så 3-2 till Gislaved med irriterande 14 p back i totalen. Tredje serien blir det samma visa som i andra med den skillnaden att det är vi som lyckas ta totalen med 21 p så 3-2 till oss och 8-6 till Gislaved inför sista. Den blir en rysare. Vi har tidigt ett rejält övertag på två bord medan Gislaved har ett lika klart och det är jämnt på det sista. Inför sista rutan hänger det på Mats/Theo som ff ligger under men strålande prestationer av båda gör att de både vänder bordet och totalen så när Magnus/Roffe (som fått en kollektiv kollaps i sista serien) båda lyckas sätta strikeföljder i 9-10 håller vi hela vägen ut och tar 4-1 till vinst med 10-9. Så otroligt skönt att kunna göra exakt det som Svaneholm gjorde mot oss förra helgen. Att det var jämnt visar också totalsiffrorna 5756-5748. Magnus spelade riktigt bra i tre serier och hade läge på 900 när han tappade all sans och vett i sista och var på väg att missa pari men några strikar i slutrutorna gjorde att han slapp den förnedringen och slutade på 819. Roffe hade också läge för pari men drogs med i Magnus negativa utveckling och slutade på 765. Andreas går ut efter en misslyckad förstaserien och ägnar avbytartiden till att analysera var spelet ligger så när han får chansen i tredje igen tar han den och gör 244-201.

Banfel i Gislaved Glada spelare, coach och supporter äter lunch efter segern i Gislaved

Efter att ha kastat i oss en fet och flottig lunch innan vi åkte till Hylte där matchen inleddes med…..banfel.

Banfel i Hylte

Här löste dom det på en kvart och sen funkade det resten av matchen. Även här blev det en otroligt jämn och spännande match som även denna gång avgjordes i slutrutorna. Tyvärr gick det inte vår väg denna gång. När första gänget gick av var det 4-4 i bp och 69 resp 24 p plus för Turbo i serie 1 och 4 och 71 och 115 plus för oss i serie 2 och 3. Andra omgången inleddes med att Turbo tog båda borden klart och därför behöll totalen och tog ledningen med 7-4. Andra och tredje serien behöll vi den ledning vi hade på totalen och eftersom vi delade borden tog vi in två poäng och inför sista var det 9-8 till Turbo och som sagt 24 p plus till dom i serien. Halvvägs hade vi ett bord var men vi hade vänt totalen och var ett tag nästan uppe i 50 p plus där så möjligheten till oavgjort var helt klart inom räckhåll. Tyvärr kom Turbo tillbaks och med en kombination av strikeföljder för Turbo i slutrutan och några mindre bra prestationer från vår sida tog de totalen med 20 p och matchen med 11-9. I en fyrbanershall blir fokus på de 4 som avslutar väldigt stor och det är ju inte bara deras missar eller uteblivna strikar som avgör, de andra fyra har lika stor del i förlusten. Andreas matchbäst med 842 efter en strålande avslutning med 471 på sista två. Magnus strax under pari vilket skulle varit klart över om han bara hade kunnat spärra.

Återigen en bortaresa där vi plockar poäng. Det har vi alltså gjort på alla våra bortamatcher den här säsongen vilket är en sak vi kan vara stolta över (förutom misslyckandet i Getinge). Nu ska vi efter uppehållet börja vinna hemma också.

F-laget började lördagen i Höganäs och fick en inte alltför rolig överraskning. Höganäs BC F2 hade plockat in Arnar Jonsson, en elitspelare av världsklass som bl.a. vann den sammanlagda Europatouren i fjol och är rankad på plats 15 i Sverige. Det finns säkert inget förbud mot detta men lämpligheten kan diskuteras. Kan ju vara kul att titta på en spelare som börjar med 300 och slutar på 962 men att få honom som motståndare i ett lag som snittar 160 är ju som sagt inte så roligt. Sett till totalpoängen hade vi nog inte vunnit ändå men med en mer normal div 3-spelare hade vi troligtvis haft oavgjort efter halva matchen eller kanske t.o.m. lett med 6-4. Hur det då slutat vet man ju inte. Kristoffer bästa halmian på 733 och även Samuel, som haft en tung inledning på vårsäsongen gick över 700, 6 p bakom Kristoffer. Monika gör säsongsbästa, irriterande 10 p under 700-gränsen och detta trots en inledning på 142. David gör nytt ”pers” med 648.

Vidare mot Åstorp för möte med BK Spiken F och nu anslöt Niclas så vi var 9 spelare. Vi gör en klart bättre match jämfört med Höganäs med många bra individuella prestationer men totalt var Spiken ett nummer för stort och vinner alla serier och matchen med 13-7. Niclas hade uppenbarligen laddat bra för med serieföljden 235-217-211-172 slutar det på 835 och blir därmed matchbäst. Fantastiskt roligt att han börjar hitta tillbaka igen efter att ha haft en lite tyngre period. Samuel följer upp Höganäs med att höja sig ytterligare nästan 80 p till 782 och även Uffe klättrar över ”gubbapari” med 18 p. David höjer sitt nysatta ”pers” med 10 p till 658.
Publicerades den 26 januari 2020 av Magnus Öberg

Omg 13 A-Svaneholms BK och B-BK Animals F

Vårens andra match och dags för årets första seger tänkte vi. Det var Svaneholms BK som inlett lördagen med att besegra Getinge som var motståndare, ett lag som hittills spelat ihop 9 p, några färre än oss. Första serien inleddes rätt svängigt, vi tog kommandot men efter halva serien hade Svaneholm vänt till 1-4. På väg in i slutrutan hade vi vänt tillbaks och hade 4-1 men det var stenhårt på två bord och även i totalen. Tyvärr gjorde vi en bedrövlig slutruta där vi har 3 med strikerader i rutan 9-10 men 3 som får tomrutor medan Svaneholm har 5 med strikerader och bara en tomruta. Så helt plötsligt vändes 4-1 till 1-3 (Fredrik/Denkan delar sitt bord). Vi tappar sen ett bord med 9 p och totalen med 16. Tungt var ordet sa Bill. Det var dock ingen större missmodighet hos oss då jag tror de flesta räknade med att vi skulle lösa det till slut. Andra serien börjar dock inte så lovande, underläge med 2-3 efter 5 rutor och -50 i totalen. Andra hälften av serien var vi dock mycket starkare och vi tar över på alla bord utom ett och plockar därmed serien med 4-1 och plus 112 i totalen (1627-1515). I tredje fortsätter vi som vi avslutade andra, vi har 5-0 och plus drygt 120 i totalen redan efter 3 rutor. Vi har många som spelar bra så totalen ökar stadigt men Svaneholm tar ändå tillbaks ett bord och allt eftersom serien går närmar de sig även på ett till. Med hjälp av några strategiska vänsterstrikar lyckas de även ta det bordet med irriterande 4 p och istället för 4-1 får vi nöja oss med 3-2 trots att vi vann serien med 1684-1490. 8-6 inför sista men som vi spelat de två sista serierna ska det inte vara något problem. Svaneholm har ju varit igång sedan 9:30 i morse och borde rimligtvis inte hitta nya krafter nu. Men de gör dom. De kör över oss från start och har 5-0 efter tre rutor med 150 plus i totalen. Vi lyckas ta tillbaka ett bord men på de andra tre är vi inte ens nära och de tar de 4-1 som krävs för att vinna med 10-9. Från att ha gjort 3 serier på 1500 rullar de nu in 1631 och vi hade verkligen inte kägelfallet med oss för att kunna matcha det. Denkan gör säsongsbästa med 880 vilket imponerar ännu mer med tanke på att han började med 178. I den serien lyckades han även med bedriften att ställa upp 3-6-9-10-4-7 två gånger i rad (ruta 2 och 3).  Även Andy gör säsongsbästa med 866 (hans 5:e bästa resultat någonsin enl. BITS) efter stabilt spel i alla fyra serierna. Glenn börjar med 347 på de två första serierna men sen gjorde han nån magisk förändring för avslutningen med 254-232 gav 833 totalt. Magnus lyckades även denna vecka klättra sig precis över pari (809) och strax under har vi Roffe på 796 och Fredrik på 790. Mycket bra spel alltså och totalsiffran 6314 var också 159 p bättre än motståndarna men vad hjälper det då vi inte kan vinna de jämna borden. Roffe måste också få ett omnämnande då ha lyckades med bedriften att spärra dubbelslussen (4-6-7-10). I TV-sända PBA-finaler har den bara tagits 1 gång (av Walter Ray Williams (https://www.youtube.com/watch?v=HpGkF9nKZEo) medan 7-10 har tagits flera gånger. Alltså var det den svåraste av alla spärrar han klarade. Han spärrade också 2-4-8-10 och var en millimeter från att ta 6-7-10.


F hade söndagsmatch mot Animals F, ett av topplagen från andra serien. Det blev ”spel mot ett mål” då Animals var alldeles för bra för oss . Med tre gånger 1-4 och med 0-5 i den sista serien körde de över oss och 3-17 (5161-6028) talar sitt tydliga språk. Några ljusglimtar fanns det dock. Mats P tangerar sitt personbästa efter comebacken förra våren med 776. Kristoffers 738 är också godkänt. Matchens jämnaste spelare var Kerstin S som lägger alla fyra serierna inom 4 p.


Nu är det bara att bryta ihop och komma igen och se till att vi plockar 2020:s första poäng på nästa helgs bortamatcher.

Publicerades den 19 januari 2020 av Magnus Öberg

Omg 12 A-Vårkulla IK och F-BK Full House F2 (Båstad)

Dags för vårsäsong och väldigt många hemmamatcher vilka vi alltid förväntar oss att vinna. Den första spelades mot Vårkulla IK, ett lag som liksom vi låg 2:a i sin serie. Några ”normala” A-lagsspelare var frånvarande men det ska ju inte hindra oss från att vinna hemma.Matchen inleddes med maskinfel på bana 4 så vi fick flytta 3-4 till 9-10 vilket innebar att scoringen inte funkade fullt ut. Störande men ska ju självklart inte påverka. Allting började också så bra, 1707 och 4-1 med alla utom Magnus och Dennis över 200 p. Lite irriterande att bordet vi tappade skiljde bara 5 p. Vad som hände sen är lite svårt att förklara. Andra serien har vi två över 200 (Magnus och Dennis) resten är under. Serien började helt jämnt men efter 5 rutor ligger vi under på tre bord och därmed också på totalen. Inför slutrutan är totalen körd men det är helt jämnt på 2 bord men tyvärr tappar vi båda, -16 och -11, så Vårkulla gör 5-0 (1425-1609). I tredje rivstartar dom och vi är -100 på totalen redan efter tre rutor. Resten av serien bara växer det då Vårkulla har strikerader på i stort sett alla banpar medan vi har förtvivlat svårt att få till något vägvinnande spel. Magnus/Roffe lyckas dock hålla sitt bord så vi får i alla fall med oss 1 p och ligger under med 5-10 inför sista (1455-1688). Vi har ju lyckats göra 5-0 ett antal ggr på senare år så visst fanns chansen. Vi lyfter oss också samtidigt som Vårkulla sänker sig men de har hela serien ett rejält grepp om ett bord. Det lyckas vi dock nästan vända tack vare att Roffe avslutar med 8 raka men till slut fattas det 9 p där. Det spelade ändå ingen större roll eftersom de plockar två andra bord istället samt totalen så det blir 1-4 (1566-1582) och matchen slutar 6-14 (6153-6466). Aldrig kul att förlora men det var inte så mycket att säga om, Vårkulla löste banorna på ett mycket bättre sätt än oss. Det ska ju inte få hända i vår hemmahall men idag var det så. Roffe överlägset bäst hos oss på 882 tack var bra start- och slutserie. Andreas började med berg- och dalbanespel men hittade tillbaks och landade på 815. Även Magnus lyckades ta sig över parigränsen med 6 p (även om han hade strikrader för 900).


F mötte Full House F2 direkt efter A-laget och även dom började med att ta ledningen, 3-2 (1380-1355). Med lite flyt hade vi haft 4-1 då Niclas/Bibbi tappade sitt bord med 1 p efter att Bibbi ställt ett hål i sista på ett helt ok förstaslag Tyvärr kopierade de sen A-lagets match och de följande två serierna gav 0-5 och 1-4 så matchen är avgjord inför sista då vi ligger under med 4-11. Niclas/Bibbi hade verkligen inte marginalerna med sig denna match då de efter första seriens 1-poängsförlust tappar andra serien med 8 p och tredje med 2. I den sista ser de dock till att förlora rejält, - 127. Inte lätt att spela jämnt då motståndarna gör 442. Förlusten skrivs till 5-15 (5068-5602). Uffe bäst på 729 efter 4 jämna serier. Niclas 674, Bibbi 663, vårt nyförvärv Sunny 661 och Kristoffer 652 också godkända.

Publicerades den 12 januari 2020 av Magnus Öberg

Omg 11 F-BK Spiken F

Helgens enda framträdande stod F för som fick spela den uppskjutna matchen mot BK Spiken F. Motståndarna ligger sist i den andra serien men hade trots detta spelat ihop 2 p mer än oss fram tills idag. Matchen började mycket bra för vår del, 1403-1260 i första vilket gav en säker 4-1:a. Andra serien började illa men vi jobbade oss tillbaka och då vi delade de två jämna borden (4 p plus för Bibbi och Stoffe och 1 p minus för Theo-Dennis) och Mats-Fredrik tog sitt med 138 p fick vi även totalen och vinner serien med 3-2 (1318-1253). Samma par tar sina bord även i tredje serien och Mats och Fredrik avgör totalen även denna gång då de tar bordet med 166 p på 470 (1386-1217). Alltså 3-2 igen och ledning med 10-5 inför sista. Det fanns väl inget som tydde på att Spiken skulle kunna hindra oss från att minst plocka den poäng som behövdes efter att ha lagt tre serier på 1200 men det blev onödigt spännande. Spiken höjer sig 200 p samtidigt som vi gör dagens sämsta serie (1256-1415). Som tur var har vi Fredrik som räddar oss med 235 vilket är en stor avgörande faktor till att de tar sitt bord med 12 p. Även Dennis 198 är viktig för att ta det andra bordet i serien, detta med 22 p. Ingen av deras lagkamrater bidrog så värst mycket till de poängen. Fredrik gör sin andra match o HBS-tröjan och efter att ha börjat helt ok med 392 avslutar han med 491 till 883. Förra matchen gjorde han 876 så han leder snittligan överlägset just nu. Dennis 798 och Mats 756 (som hade gått över pari om han orkat alla fyra serierna) är också godkända. Även Bibbi som ökade varje serie och slutar på 665 är värd ett omnämnande. Till slut är det så julledigt för båda lagen.
Publicerades den 8 december 2019 av Magnus Öberg

Omg 10 BKF Falkenberg F och BK Rekyl-A (Falkenberg) F-BK Spiken (Båstad)

Lite svårt att skriva matchreferat då Bits bara visar hälften av våra serier.

Höstens sista serieomgång och för tredje helgen i rad bortamatch för A-laget, denna gång i Falkenberg. Idag var det verkligen bara åtta spelare med i laget, förra helgen hade vi ju en coach som också var 9:e man (kvinna) och inte som jag skrev att vi saknade avbytare. Falkenberg hade vi revansch att utkräva på eftersom vi, efter höstens riktiga plattmatch, förlorade stort hemma mot dom. De var obesegrade på hemmaplan under hösten (snittat 5949) så det skulle krävas att vi spelade bra vilket kändes svårt då vi hade ett flertal, i vanliga fall stabila A-lagsspelare, som saknades. Nu kontrade Falkenberg med att inte ha med de två som dominerat deras lag under hösten så vi var väl på ung. samma nivå där. Matchen börjar också helt jämnt där vi tar första serien med 3-2 tack vare att vi tar totalen med 30 p. Andra serien rullar F-berg in matchens högsta med 1557 men vi klarar oss undan med 2-3 då Roffe/Magnus tar sitt bord med 1 p. I tredje ligger vi kvar på runt 1450 men F-berg tappar det mesta och gör bara 1352. Vi tar därmed serien med 4-1 och har därmed 9-6 inför sista. F-berg börjar bra men vi stretar emot och täcker rutor så de får aldrig något riktigt övertag. Efter halva serien har vi två bord var ganska klart med ett övertag för F-berg i totalen. Det står sig hela vägen in i slutrutorna så det är klart i 9:e att vi kommer ta de två poäng som krävs för seger så det blev inte spännande på det riktigt jobbiga sättet. Otroligt skön känsla att ta dessa ganska oväntade 2 poäng på bortaplan. Vi gör en helt ok match på 5856 och har den där lilla turen som krävs på bortaplan att motståndarna samtidigt kanske inte gör sin allra bästa insats (5865).

Förra helgen vann vi ju mot det lag som vi hade räknat med skulle vara den svårare motståndaren och förlorade stort mot de som vi trodde vi skulle ha bäst chans mot. Nu var det samma läge igen, Rekyl hade bara en seger, låg klart sist i tabellen och snittade 5407 på sina 5 hemmamatcher i höst. Dessa skulle vi bara vinna mot och det visade sig också vara precis så det blev. Med tre gånger 4-1 och en 3-2:a som avslutning var det aldrig riktigt spännande. (15-5 5969-5451). Alltså 4 poäng på en bortasväng, det var det länge sedan vi lyckades med i div 2 (februari 2016 mot Trippel och Getinge). Förlusten mot Getinge är fortfarande en plump i protokollet som svider men att plocka 6 av 8 bortapoäng de sista två helgerna är fantastiskt bra och nu ser det riktigt ljust ut inför våren där vi bara har två bortaresor och 7 hemmamatcher.

Individuellt var det ingen som direkt stack ut men däremot många som ”gjorde sitt”. Roffe 795-791, Magnus 787-855, Glenn 776-733 och Dan 759-806 får räknas till den kategorin. En som däremot gjorde det bättre var Manne med 749-779, en nivå klart över det han normalt gör i bortahall på seriespelet. Även Theo som börjar hitta allt bättre med tvåhanddspelet gör två mycket bra matcher med 693-720.

F mötte BK Spikens A-lag som leder serien överlägset med bara en förlust på 9 matcher. Vi fick en kanoninledning med 4-1 på 1290. I andra serien gör Spiken dagens högsta slagning med 1469 och mot det kan vi inte svara men vi tar ändå ett bord så det är oavgjort halvvägs. Tyvärr gör vi dagens sämsta serie i tredje så Spiken kan utan att anstränga sig så mycket göra 5-0. Vi för ett hedervärt försök att kontra i sista och gör vår bästa serie med 1368 men Spiken får med sig två bord och tar därmed matchen med 12-8. Bubbas nästan pari men missar med 3 p. Får därmed vänta på att passera den gränsen till nästa år.
Publicerades den 1 december 2019 av Magnus Öberg

Omg 9 Virveln F och The Golden Bowlers - A (Göteborg Lundbyhallen)

F fick en ofrivillig vilodag eftersom hallen missat att matchen bytt tid och därmed redan var bokad. Trist. A-laget begav sig till Göteborg för dubbelmöte i Lundbyhallen med åtta spelare vilket alltid är lite vanskligt. Underlaget skulle vara Allsvenskan 44 vilket vi förberett oss på både mentalt och materialmässigt. Det var då en mindre chock att det svängde bra mycket mer än i Båstad, i alla fall om man kom ut på ribba 10 och utanför. I mitten fanns det olja så det gällde att hitta mellanläget mellan torrfältet på kanten och oljan i mitten och det tog oss en dryg serie innan vi förstått detta. Återigen ett bevis på att oljeprofilerna kan skilja sig mycket åt mellan olika hallar. Vi inledde mot Virveln som helgen innan kört över vår nästa motståndare, Golden Bowlers, med 16-4 på 6364-6017. Chansen att plocka poäng borde alltså vara större mot GB. Vi började som sagt rätt skakigt framför allt på kantbanorna men båda borden i mitten spelade stabilt och det räckte även att plocka serien med 10 p så vi har 3-2 efter första. I andra ökar Virveln och vi hänger inte riktigt med men vi får i alla fall med oss ett bord så halvvägs ligger vi under med 4-6. I tredje ligger Virveln kvar på samma nivå men nu höjer sig även vi och på väg in i slutrutorna har vi ett bord var och det är superjämnt på de andra två. Först får Glenn chansen att sitt bord om han strikar i frislaget, det blir 9 och vi delar. Sen får Roffe samma chans, 8 eller bättre för vinst på bordet, det blir 7, dvs vi delar det bordet också. Eftersom vi tappar totalen med 14 p blir serien 1-2 och totalt inför sista är det 5-8. Vi behöver alltså 4-1 till oavgjort och 5-0 till vinst och 5-0 i sista har vi ju lyckats med några ggr på slutet. Vi gör inte en direkt lysande serie men Virveln drabbas av kollektiv kramp så halvvägs in i slutserien har vi plus på alla bord. Vi har ett bord ganska klart inför slutrutan men de övriga tre är det jämnt på. När Andy spärrar 4:an genom att skicka ut klotet mot ribba ett är det klart att vi tar rubbet och därmed matchen med 10-8 (5977-5987).

Efter ett snabbt kaloriintag börjar vi nästa match exakt på samma resultat som gav 3-2 i första matchen, 1444. Vi ska vara glada att vi klarade oss undan med 2-3 då GB drog in 1623 med 3 man på 240-nivån. I andra serien sänker de sig med nästan 100 och vi klättar över 1500 men den serien tappar vi, trots att den alltså är mycket jämnare än den första, med 1-4. Vi skulle i och för sig haft 2-3 även nu om bara Magnus/Roffe spärrat sina enkelkäglor i sista rutan (båda missade). 7-3 halvvägs så nu måste det hända nåt. Istället gör vi dagens sämsta serie på 1353 och ånyo blir det 1-4 och matchen är avgjord. Sista serien spelas bara av och vi tappar även den, 2-3 till totala 6-14 (5820-6163). Den stora skillnaden var en spelare i GB, Leslie T som drog in 958, en nivå han var helt ensam om i båda matcherna. Ett mer normalt resultat på honom hade kanske gjort det till en annan match.

Individuellt var det stabilt och helt ok av de flesta. Tre pari-resultat, Magnus 823 och Manne 812 mot Virveln och Glenn 816 mot GB.

Två p på en bortasväng är vi väldigt nöjda med (även om vi självklart alltid vill vinna dubbelt). Det behövdes också efter förra helgens misslyckande i Getinge. Det är inte så ofta det inträffar. I fjol lyckades vi i och för sig två ggr men då mot två bottenlag. Nu är det bara att ladda för årets sista matcher nästa helg vilka spelas i Falkenberg. Detta mot två lag som vi hemskt gärna vill ha efter oss i tabellen när allt är slutspelat till våren.
Publicerades den 24 november 2019 av Magnus Öberg

Omg 6 Getinge-A (Getinge) Full House F2-F (Ängelholm)

Derbyhelg vilket innebar bortamatcher för båda lagen. A-laget åkte till Getinge som hittills bara vunnit en match men i gengäld spelat tre oavgjorda hemma. Även om det är några år sedan vi mötte Getinge i seriespelet har vi ju spelat tävlingar där regelbundet med bra resultat, nu senast hallmästerskapet som Glenn dominerade totalt. Vi kände alltså att vi hade rätt goda chanser att plocka båda poängen även om vi saknade några spelare som vi hoppats skulle kunna vara med. Det började också bra med 2-0 och nästan plus 100 i första serien. Sen gick det lite trögare men vi delade borden på jämna siffror de sista tre. Alltså 5-3 till HBS halvvägs in i matchen och som sagt en serie med ett rejält övertag. Som vanligt när omg. 2 går på hackar det lite i början och tyvärr tog det lite för lång tid att hitta spelat så Getinge tar båda borden men inte tillräckligt för att hämta igen vårt försprång i totalen så vi har 3-2 i första. Även i andra är det kämpigt och vi tappar båda borden igen och även totalen så Getinge tar serien med 4-1. I tredje får vi till slut med oss en banpoäng och de 20 p vi hade i totalen utökas till 80 så vi gör 3-2. 9-8 till Getinge inför sista alltså där vi ligger under med 9 p i totalen. Det blir en riktig nagelbitare och på väg in i sista rutan är det helt öppet, vi har ett bord och ligger under på det andra men chansen finns att vända det också. När getingespelaren, som hade strike att gå på i nionde, sätter dubbeln genom att få strike på en mitt-på-träff kommer vi inte att vinna bordet så det avgörs av totalen. Glenn får 10:an på en bra träff, spärrar och får 8 på frislaget vilket gör att totalen slutar………..oavgjort. Detta innebär att Getinge vinner med 10-9 och det är fruktansvärt surt när vi var så nära. Självklart avgjordes inte matchen i sista rutan utan det finns många tillfällen innan dess som vi skulle ha hämtat dom poängen. I ärlighetens namn får vi ju erkänna att vi haft vår beskärda del av slutrutor som gått vår väg också på slutet men en sån knapp förlust är ju aldrig rolig. Alla spelare utom en (ni får själva gissa vilken) gjorde sitt. Andreas bäst och ensam över pari på 840 efter 4 jämna serier. Matchens lirare fanns dock i Getinge, Roger G som efter en inledning på 170 gör 731 på de sista tre till 901.

F-lagets möte med Full House F2 fick en jobbig inledning. Två ggr 1-4 gör att det blir svårt att vinna. Nu krigade vi oss tillbaka och gör 4-1 i 3:e efter dagens bästa serie på 1442 vilket också var otroligt nära 5-0 eftersom vi förlorade ett bord med ynka 2 p (å andra sidan vann vi ett med 1 p). Chansen fanns alltså till både 1 och 2 p om vi kunde hålla oss kvar på samma nivå. Tyvärr orkar vi inte med det den här gången utan Full House tar ganska klart de två p de behöver för vinst och tar också totalen så förlusten skrivs till 8-12. Sam började lite trevande men hittade in allt mer och fortsätter därmed sin rad med 700-matcher, nu 5 st, och blir bäst med 739. Strax efter kom Mats på 735 som hade en motsatt trend jämfört med Sam. Han hade 406 första två men hängde uppenbarligen inte med när banorna förändrades eller så orkade han helt enkelt eller blev nervös…nåt var det i alla fall. Uffe kravlade sig också över 700-strecket med 3 p trots 142 i andra serien. Bibbi och Monica gör också en bra match med 662-660.
Publicerades den 17 november 2019 av Magnus Öberg

Omg 5 A-Team Kungsbacka F-BK Strike (Båstad)

Dags för säsongens första eftermiddagsmatch hemma för A-laget och vi fick för första gången på mycket länge inte spela på nyoljat eftersom F spelade direkt före oss. Dagens fråga var om vi skulle kunna lyfta oss till den nivå vi anser att vi bör ligga på hemma efter två ”skitmatcher”. Motståndarna, Team Kungsbacka, låg tvåa i sin serie på en poäng mer än vad vi spelat ihop hittills, så vi borde kunna förvänta oss en jämn match. Det blev det inte. Vi öppnade med 1572, nästan 200 p bättre än Kungsbacka och tog första serien klart med 5-0. Det är mer regel än undantag att ett lag som leder med 5-0 efter första tappar i andra men så blev inte fallet idag. Roffe och Fredrik hade både läge på 279 inför sista rutan och de flesta andra låg runt pari eller en bit över så när vi gör 1744 är vi nästan 300 p bättre än motståndarna och tar 5-0 igen och matchen är såklart över (i och för sig ledde BK Örnen med samma siffror mot IKW/Köping i helgen i allsvenskan och vann bara med 11-9 så allt kan hända). Det var helt klart svårt att tända till efter denna inledning och kvaliteten sjönk också i tredje. Kungsbacka hade dock förtvivlat svårt att få till något spel så serien slutade 4-1. Samma resultat upprepade vi i sista serien trots att vi sänkte oss ytterligare så slutresultatet skrevs till 18-2 (6427-5670). Roffe gör årets första 900-ing (vi förväntar oss en lång rad nu), 923 efter att ha använt första serien som uppvärmning. Sen var det inte många bollar som var utanför fickan. Fredrik gör debut i Halmiatröjan, en debut helt utan nerver uppenbarligen (förutom lite i sista serien där han sätter 4 tomrutor). Utan dom hade också han gått över 900 men nu fick han ”nöja” sig med 876. Resten som spelade 4 serier var alla godkända, Magnus 833, Andy 817, Glenn 790, Dennis 784 och Dan 776. Svaret på dagens fråga var alltså ett rungande JA, vi kom upp på den nivå som vi ska vara på och vi börjar nog förstå lite bättre hur den nya profilen i Båstad ska spelas.


F-laget mötte BK Strike från Bjuv, ett topplag från den andra div III-serien och det började tungt med 1-4 i baken i första. Andra serien kontrar vi och efter att ha tagit ett bord med 6 käglor är det kvitterat halvvägs. I tredje är Strike snäppet bättre men vi tar två bord och har därmed chans både på vinst och oavgjort inför sista. Halvvägs in i serien har vi två bord var och eftersom det står sig ända in i slutrutorna är det totalen som ska avgöra om vi förlorar eller får oavgjort. Tyvärr har vi inte riktigt det flyt som behövs utan Strike tar totalen med irriterande10 p och vi förlorar med 9-11 (5476-5499). Uffe som vilade förra helgen och samlat energi gör en av sina bästa matcher någonsin. 4 serier mellan 196-225 gav 827, en tangering av hans bästa resultat i BITS. Förra gången det hände var 25 mars 2007 i BK Panterns F-lag i en match mot Tylön. Bubbas gör en varannan-serie-match och hamnar på 756 strax före Matte som började trevande men sen hittade ett bättre spår och slutar på 752. Även Samuel över 700, nu för fjärde matchen i rad. Det har aldrig hänt tidigare, i alla fall inte enl. BITS.

Publicerades den 27 oktober 2019 av Magnus Öberg

Omg 4 A-Turbo (Båstad) F-Nordkap (Landskrona) och Team SGK (Helsingborg)

Det blev till slut en riktigt bra lördag när vi efter ganska mycket dramatik för A-laget vann 2 av 3 matcher. A mötte Turbo som kommit ner från div 1 och inlett serien med 4 raka segrar så det var helt klart en tuff motståndare men vi skulle nu visa att det dåliga spelet mot Falkenberg sist hemma var en engångsföreteelse. Det var en trevande start för båda lagen där vi delade borden ganska klart men vi fick med oss totalen på helt ok 1511. Här fanns mycket utrymme för ökning i andra serien men istället blir det en kollektiv kollaps med bäste man på 188 och med 1348 mot 1576 får vi vara glada att vi klarade oss undan med 1-4. Detta efter att Dan och Glenn tog sitt bord med 4 p. Vi ökar i och för sig i tredje serien mycket tack vara att Roffe hittar sitt linjespel från kanten och gör 258 och tillsammans med Dans 221 lyckas vi klättra över 1500 men är på väg att tappa med 1-4 igen vilket skulle inneburit att vi måste göra 5-0 i sista bara för att nå oavgjort. Nu kliver som tur är Bubbas och Manne fram och genom att dubbla och trippla i 9-10:e rutan tar de sitt bord med 9 p och vi klarar oss med 2-3 och 6-9 inför sista. Möjligheten finns men då måste vi spela mycket bättre än hittills. Halvvägs in i sista har vi tre bord klart och även totalen är så gott som säkrad men det är ju inte många gånger det som gäller efter 5 rutor är likadant när serien är slut. När vi närmar oss slutrutorna har det ”tajtat” till sig rejält för Dan och Glenn och det är helt öppet när de går in i 10:e rutan men som tur är har vi bättre koll på nerverna så de tar sitt bord med 12 p. Nu har vi räddat oavgjort men närmar nu oss även på bana 1-2 där Bubbas och Manne legat under hela serien. Med en strategisk strike mitt på i 9:e dubblar Manne och nu är det helt jämnt inför sista. När Bubbas täcker 2-8 och Turbo kontrar med en tomruta är det klart att vi får minst oavgjort och vinner matchen trots att Manne får 10:an kvar på förstaslaget. När han täcker den så vi tar även det bordet och gör 5-0 till vinst med 11-9. Det var nästan lite ”miraklet-i-Markaryds” känsla, att göra 5-0 till vinst när huvuddelen av laget underpresterar. Nu får vi inte försätta oss i denna situation fler gånger på hemmabanorna. En ynka person över pari, Super-Lazlo Dan som med 4 jämna serier gör 806. Roffe 791 och Glenn 778 närmast efter båda tack vare en riktigt bra serie. Manne och Bubbas måste också nämnas efter att ha vänt två bord i slutrutorna utan vilka vi inte skulle ha vunnit.


F-laget började mot Nordkap i Landskrona och var hyfsat med i första serien som tappades med 2-3. Sen var Nordkap numret större och med 0-5, 2-3 och 1-4 slutade det med 5-15 i baken. Kristoffer som legat stadigt runt 715 höjer sig nu till säsongsbästa med 741. Även Samuel 713, Mats 711 och Peter 701 klart godkända. Vidare till Helsingborg för möte med Team SGK i nyrenoverade Olympia. Det började lite trevande med 1294 men vi tar serien med 3-2 trots att Matte och Peter tappar sitt bord med 9 p. Vi höjer oss rejält i andra till 1408 och även den tar vi med 3-2 trots att Bibbi och Theo tappar sitt bord med irriterande 2 p. I tredje kör vi över SGK när vi ökar ytterligare till 1419 och tar serien med nästa 200 p till 4-1 och ledning 10-5. Nu behövs bara 1 p för vinst och även om vi gör vår sämsta serie (1276) är det aldrig någon fara på taket för vi tar två bord med sammanlagt 170 p. 2-3 i serien och vinst med 12-8. Kristoffers säsongsbästa stod sig inte länge utan nu är det, och det nya personbästa, istället 811 p. Även för första gången över 800, stort Grattis. Det var samma spelare som gick över 700 som i förra matchen men nu kompletterat med Theo. Peter 765, Samuel 735, Matte 703 och Theo 702.

Publicerades den 20 oktober 2019 av Magnus Öberg

Omg 3 IFK Göteborg och Solängen-A (Mölndal) F-Höganäs BC F2 (Båstad)

Hade vi, liksom i USA, spelat våra matcher över tre serier, hade vi vunnit dubbelt i helgens bortamatcher och tagit 4 poäng. Nu spelar vi ju tyvärr 4 serier och därmed fick vi nöja oss med 1 poäng. Vi började mot IFK Gbg och även om vi var allmänt osäkra på hur vi skulle lösa profilen efter provrutorna hittade vi in rätt bra och tog första serien med 3-2 på 1522 efter att ha förlorat ett bord med 3 p. Andra serien hade vi ett bord som hackade rejält men eftersom de andra tre tog sina tog vi även totalen och ledde med 7-3 efter halva matchen. I tredje serien började banorna ändra sig och vi hängde inte med i den förändringen och IFK tog vara på den möjligheten. De höjde sig 150 p och hade det inte varit för Theo och Andy som rullade in 440 och tog sitt bord hade vi åkt på en 0-5:a Nu klarade vi oss undan med med 1-4 och 8-7 ledning inför sista. Hela sista serien var jämn men borden var ojämna. Vi tog två klart medan IFK tog de andra två lika klart så matchen avgjordes av totalen. Tyvärr hade vi inte riktigt de sista rutorna på vår sida utan IFK tog den med 15 p och matchen delades med 10-10. Glenn bäst på 831 före Magnus 821 och Andy 703.


Sen var det dags för Solängen som vi trodde skulle bli en svårare motståndare. Inledningen blev exakt likadan som första matchen, 3-2 till oss efter att vi tappat ett bord knappt, denna gång med retliga 1 poäng. Vi fick lite revansch i andra serien när Theo och Andy tog sitt bord med 3 p och vi tog även två bord till men eftersom det tredje tappades med 100 p tappade vi totalen och fick nöja oss med 3-2. Solängen gjorde här helgens enda serie (för alla tre lagen) över 1600 p (1612) men vi var inte långt efter med 1590. Sen kom då tredje serien som liksom i matchen tidigare blev vår sämsta, vi sänkte oss över 200 p och får vara nöjda med att vi ändå tog 2 p. Rippe och Magnus tog sitt bord med 4 p efter att deras motståndare missat 6:ans enkelkägla i sista rutan. (Alla fyra jämna borden i dagens båda matcher spelades på bana 3-4). Återigen alltså ledning med 8-7 inför sista men den här gången lyckades vi inte kämpa till oss någon poäng. Solängen lyfter sig återigen och gör 1593 med 4 jämna bord och mot detta hade vi inte ork nog att svara. Visst finns det ett antal rutor där vi med lite annorlunda kägelfall skulle kunnat få med oss poängen som skulle gett oss oavgjort även i denna match men 1-4 resultatet som gav 11-9 till Solängen var det inte så mycket att göra åt. Vi orkade som sagt inte riktigt alla åtta serierna. Dan hade en tung start mot IFK men efter fyra seriers uppvärmning var det 4 pariserier som gjorde honom till matchbäst på 854. Roffe strax efter på 840 medan Glenn missade pari den här gången med 9 p.


F mötte Höganäs F2 och det var väl inte så mycket att säga om 8-12 förlusten då Höganäs tog totalen i alla fyra serierna och var drygt 300 p bättre i slagpoäng (4973-5307). Första serien tappade vi med 2-3 medan vi i andra tar vi tre bord (varav ett med 2 p) men tappar det sista med 180 p så det blir 3-2 och helt jämnt efter halva. Tredje serien delar vi borden men Höganäs tar totalen så de leder med 8-7 inför sista. Där lyckas vi inte hitta något bättre spel som skulle kunnat skaka motståndarna utan Höganäs tar ganska enkelt 4-1. Tre man över 700, Peter 728, Kristofer M 718 och Samuel 710. David klättar för första gången över 600 med 621. En gräns passerad, nu är det full fart mot nästa.

Publicerades den 30 september 2019 av Magnus Öberg

Omg 3 A-Falkenberg, B-Team Bjuv F (Båstad)

Efter förra helgens lyckade inledning blev det inte alls lika bra den här gången för A-laget. I och för sig saknades några av de ”ordinarie” A-lagsspelarna men vi gjorde en av ”skitmatcherna” som alltid kommer nån eller några gånger på en säsong. Falkenbergs siffror ska normalt sett inte vara något problem för oss att överträffa men idag var det inte mycket som funkade. Första serien såg ut att gå mot 2-3 men med en dålig avslutning och ett förlorat bord med 1 poäng var det helt plötsligt 0-5. Andra serien lyfte vi oss något och Falkenberg tappade lite tempo så halvvägs hade vi 4-1 och det var match igen. Återigen tappade vi på slutet och när Magnus klipper 3-6 i sista rutan delar vi det bordet och får nöja oss med 3-1. Nu måste det hända nåt men kräftgången fortsätter i tredje serien. Det fanns en liten chans att vara kvar i matchen men när Theo, istället för dubbel i sista och chans på vinst på bordet, på en kanonträff flyttar 10:an åt vänster så maskinen inte klarar av att ta upp den och vi därmed förlorar bordet med 10 p är matchen slut, 4-1 till Falkenberg och 10-4 totalt. Sista serien spelas av i samma låga nivå av oss och vi tappar även den med 1-4 till 5-14. Som sagt en riktig skitmatch, 5821 dvs drygt 500 p sämre än förra helgen. Det kan inte bara förklaras av att vi hade några spelare borta, vi som stod där borde kunnat prestera mycket bättre än så här. Ingen över pari, Magnus närmast med 793, Andreas 771 och en helt ok debut av Bubbas i A-laget med 762 var minst sämst. Ingen av borden tog mer än en poäng. Dagens spelare fanns i Falkenberg, Lennart Svensson som med 289 i andra serien slutade på 926.

Helgen räddades av F-laget som besegrade Team Bjuv F med 12-8 efter att ha vunnit alla serierna med 3-2. Första tre serierna var ganska jämna men vi lyckades ta totalen i alla. Sista serien var vi helt överlägsna och tog totalen med nästan 250 p men vi lyckades som sagt inte få med oss mer än 3-2 ändå eftersom vi här tappade ett bord med 1 p och ett annat med 2 p. Även det tredje jämna bordet under matchen tappade vi, den gången med 3 p. Alltså lyckades vi inte vinna ett enda jämnt bord i någon av matcherna. Roffe hade förhinder på fm så han fick förstärka F och blev matchbäst och enda Halmiaspelaren som gick över pari denna helg när han efter fyra stabila serier landade på 842. Manne gör 605 på serie 1, 2 och 4 men 3:e serien var det inte mycket som stämde så totalen blev ”bara” 744. Kristoffer M gör 712 efter en bra avslutning.
Publicerades den 23 september 2019 av Magnus Öberg

Omg 2 A-Västra Frölunda (Båstad) F-Animals F och Lejonet (Klippan)

Så var det dags för en ny säsongsstart. Denna gång med lite speciella förutsättningar eftersom serierna ska göras om rejält nästa år och det gäller att placera sig bra för att få stanna kvar på denna nivån. Vi har också fått ett flertal nya spelare och har därför ett F-lag för första gången på många år. En tredje förändring är att vi bytt profil med förhoppningen att det både ska bli lite svårare för motståndarlagen och att vi ska bli bättre på bortaspelet. A-laget mötte Västra Frölunda som tidigare på dagen spelat oavgjort mot Getinge på 5465. Om det visade deras spelstyrka eller att Getingehallen var svårspelade visste vi ju inte men svaret var det första. De var ett gäng äldre, glada män som av misstag vunnit div 3 i fjol och därmed gått upp i div 2. Sen kan ju allt hända på banorna men vi visste ganska tidigt i matchen att vi skulle vinna, frågan var bara med hur mycket. Första serien slutar 3-2 efter att vi tagit totalen med 260 p. Detta efter att kantbanorna med Roffe/Magnus och Andreas/Dennis gjort 969 ihop. Andra serien hade vi ganska snart ett klart 4-1 övertag i som övergick till 5-0 och därmed ledning med 8-2 i halvtid. Tredje serien börjar lite avslaget och VF är med på de flesta bord men allt eftersom tar vi över mer och mer och det slutar 4-1 och matchen är avgjord. Sista serien är ännu mer avslagen och vi får nöja oss med 3-2 efter att Mats P missat att matcha VF:s dubbel i sista så de tappar sitt bord med 5 p. Slutresultatet blev alltså 15-5 (6358) och det med flera bra individuella prestationer. Fem man över pari, Magnus 888, Andy 857, Roffe 845, Glenn 830 och Dennis 806. Sen ett hopp till de övriga tre men allt som allt en mycket bra lagprestation. Eftersom vi också har några spelare som hade förhinder denna helgen ser det bra ut inför resten av säsongen.


F-laget fick ge sig iväg tidigt för att hinna till matchstart i Klippan kl 09:00. Tyvärr hade vi inte riktigt vaknat i första matchen mot Animals F utan det var spel mot ett mål, förlust med 4-16. Vi vann i alla fall matchen i jämnhet efter att lagt alla serierna mellan 1215-1246. Andra matchen mot Lejonet blev klart jämnare efter att vi höjt oss med ca 100 p per serie. Serie 1, 2 och 4 är det helt jämnt med 8-7 (4047-4031) till Lejonet men i tredje serien hittar de rätt ribba och rullar in 1503 och tar serien med 4-1. Förlust alltså även i denna match men nu med de mycket mer hedersamma siffrorna 8-12. Ett av våra nyförvärv Raymond (hädanefter benämnd med sitt riktiga namn Bubbas) gör comeback efter ett 10 år långt uppehåll och gör 2 stabila matcher med 725-786. Han var på väg mot 800 i andra matchen men efter 4-9 på hyfsad träff och därefter missad kägla 10 i slutrutorna nådde han inte riktigt ända fram. Bibbi var på väg mot 700 i första matchen men en lite sämre avslutning gjorde att hon stannade på 682. Monika gör två bra matcher med 636 och 677. Kristoffer M klättrar över 700 med 18 p i andra matchen efter en varannanserieslagning tätt följd av Uffe som höjde sig exakt 100 p i andra matchen till 717.

Publicerades den 15 september 2019 av Magnus Öberg

Senaste aktivitet

Våra matcher 2020/21
Här finns en excel-fil med våra matcher...
Publicerad 1 juli 2020 19:13
Av Magnus Öberg i Nyheter
Årsmöte 27 juni 15:00
Under rådande omständigheter så har vi...
Publicerad 12 maj 2020 20:23
Av Sara Steen i Nyheter
Konsekvenser av Coronaläget
Spridningen av Coronaviruset innebär att...
Publicerad 4 april 2020 14:24
Av Magnus Öberg i Nyheter
Viktiga datum
28/3 spelarmöte efter matcherna        ...
Publicerad 4 mars 2020 10:33
Av Sara Steen i Nyheter
Omg 17 A-Gislaveds BK F-BK...
Hemmamatcher för båda lagen idag och...
Publicerad 1 mars 2020 11:25
Av Magnus Öberg i Matchreferat

Stöd oss